26 oktober 2009

Råd för att komma ihågMinnesramsor är ofta individuella. De passar för mitt minnes sätt att organisera sig och kanske inte för min nästas. Vilket skall illustreras.

En bekant kunde bara inte komma ihåg hur det var med klockan på sommar- och vintertid, utan fick alltid ringa Fröken ur för att få det hela rätt. Då tipsades hon av en väninna med den enkla frasen: - Sommmartid ställer vi fram trädgårdsmöblerna och vintertid ställer vi tillbaks dem. Gör likadant med din klocka och spara därmed pengen det kostar att ringa fröken ur. Väninnan blev glad och tänkte imponera på sin man.

I söndags ringde hon min bekant och tonläget indikerade att allt var inte bra. Hon hade glatt förklarat för sin man att nu när sommartiden skulle upphöra skulle man ställa in trädgårdsmöblerna, för att när vintertiden upphör, ställa ut dem igen. Maken undrade dels på vilket sätt det skulle påverka klockan och dels varför de möbler som redan stod inne skulle flyttas igen. Väninnan hade ingen bra förklaring på någotdera.

- Hur hänger det där med in och ut samman med klockan, undrade väninnan nu lite desperat, medan mannen ringde fröken ur, på sin mobil, så som de brukade i den familjen.

Inga kommentarer: